Firefox alapbeállítás

Sokszor előfordul hogy a felhasználót különböző toolbárok és nem kívánt féregprogramok bosszantják, lassítva a böngészőt, véletlenszerűen megjelenő idegesítő felugró ablakokkal, netán a háttérben vírusos programokat próbál magától letölteni.

Böngésző újratelepítése nem minden esetben teljes megoldás, mivel az előzmények, pluginok és beállítások között lehetnek továbbra is nemkívánatos részek. Ebben az esetben javasolt a böngésző alapbeállításainak visszaállítása. Firefox esetén ez az about:support utasítással érhető el, “A Firefox alaphelyzetbe állítása…”
Előzmények és ideiglenes letöltött fájlok törlése (lassú gép esetén) akár több percet is igénybe vehet!

firefox_defaultKedvencek meg fognak maradni! Erről egyébként is érdemes automatikus mentés végezni Sync fiókba, vagy kézzel menteni Ctrl+Shift+B “Importálás és mentés” “Mentés” pl: bookmarks-2014-09-01.json fájlformátumba számítógépcsere, vagy teljes rendszer újratelepítés előtt.

További hasznos parancsok: about:about utasítással érhetőek el 😀
Óvatosan, ez már csak expert usereknek ajánlott!

4 thoughts on “Firefox alapbeállítás”

  1. az előzményeket nem tudom törölni,hiába kattintok az előzmények törlésére nem történik semmi

  2. Nekem nem ez a hibakeresési információk oldal jelenik meg! Csak felfrissíteni tudom a firefoxot, amit meg is tettem és azóta több oldalt, mint pl: pinterest.com, nem tudom használni. Mit tegyek?

    1. Valószínű ott más problémai is van a háttérben, javasolnám a böngésző eltávolítását/újratelepítését felhasználói átmeneti mappák kiürítését. Erre a Letöltések menüpontban talál egy CCleaner nevű ingyenes alkalmazást. Amennyiben nem sikerülne, keressen fel minket személyesen vagy telefonon, biztosan fogunk találni megoldást a problémára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .