Ingyen TOKEN mindenkinek

Ingyen TOKEN mindenkinek, saját biztonságod érdekében!2fa_login_code

2FA = Two-Factor Authentication
azaz kétlépcsős azonosítás.

Kétlépcsős bejelentkezés lényege, hogy felhasználónév-jelszó (ellopható) páros mellett egy más csatornán érkező kóddal kell még hitelesíteni a bejelentkezést. Aki használt már NETBANK-ot annak nem ismeretlen az aktiváló SMS, Chipkártya vagy Token amiről a rövid élettartamú számrost kell még beütni!
Így felhasználónév-jelszó elvesztése esetén nem tudnak belépni a nevünkben, jelentősen fokozza a biztonságot!
SMS hátránya hogy költség a szolgáltatónak, chipkártya hátránya a plusz kártyaolvasó (és K&H bank esetén kizárólag Windows-os működés), fizikailag megjelenő token hátránya hogy magunkkal kell hordani egy plusz eszközt, gyártási költség, elvesztési lehetőség.

2fa_google_authenticatorMegoldás, itt a Google Hitelesítő okostelefonra, ami úgyis mindig Nálunk van!

Google fiók és szolgáltatások védelme érdekében, első lépésként aktiválni kell a Kétlépcsős azonosítást az alábbi oldalon:
http://www.google.com/landing/2step/

 

Először SMS lesz a két lépcső második lába, így saját telefonszámunkra kapott SMS-el aktiválhatjuk a szolgáltatást. Utána tudunk váltani a Google Hitelesítő szolgáltatásra. QR kódot a telefonra telepített Google Hitelesítővel be kell olvastatni, azonnal meg is jelentik a fiók és rövid kódja. Kördiagram mutatja a kód élettartamát. Ha már nagyon kevés idő van hátra a begépeléséhez, várjunk egy újabb kódot. Kódok élettartama 30 másodperc.

Mindenhol ahol előzetesen tároltuk Gmail jelszavunkat: Android telefon, Táblagép, POP3/IMAP, Thunderbird Google Calendar vagy SmartTV Youtube hozzáférés, következő használata esetén jelszóproblémát fog jelezni!

2fa_android_codeErre a célra az https://security.google.com/settings/security/apppasswords oldalon lehet hozzáférést ad általunk felsorolt szolgáltatásokhoz. Google szolgáltatás számára egy Random 16 karakteres jelszót generál fog generálni, ezzel lehet elérni a android bejelentkezést, imap levelezést, vagy naptárhozzáférést telepített alkalmazásból.

Ezek után aktiválhatjuk a Google fiókbeállítások – Biztonság – Kétlápcsős azonosítás beállításain belül a Google Hitelesítő alkalmazásra Android, iPhone vagy BlackBerry készülékünket!

Már más pénzügyi szolgáltató pl: cex.io kötelezően előírja a 2FA hitelesítést, Google Hitelesítő segítségével. Ha pénzről van szó fontosabb a biztonság? NEM!! A biztonság MINDIG fontos!

One thought on “Ingyen TOKEN mindenkinek”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .