Facebook “Bizalmi kapcsolatok”

Ha valamiért nem tudsz belépni a Facebookra egy új szolgáltatásnak hála barátaid a segítségedre lehetnek!

facebook_bizalmi_kapcsolat

A Biztonsági beállításokon belül „Bizalmi Kapcsolatok” (Trusted Contacts) pontban megadhatsz három, négy vagy öt olyan barátot, akik ha szükséges tudnak segíteni a belépésben.

A módszer lényege, hogy abban az esetben, ha nem tudsz belépni a Facebook fiókodba, az előzőleg beállított ismerőseid kapnak egy-egy biztonsági kódot. Ezeket a kódokat begyűjtve (összesen annyi kód lesz, ahány ismerőst beállítottál a Bizalmi Kapcsolatok pontban) és megadva a rendszernek be fogsz tudni lépni a fiókodba. Vigyázz, az összes kódra szükséged lesz a belépéshez!

Mivel vissza kell nyerned valamilyen formában ezeket a barátaidnak kiküldött kulcsokat, mindenképpen olyan személyeket jelölj be bizalmi kapcsolatnak akiket el tudsz érni, ha szükséges!

forrás

2 thoughts on “Facebook “Bizalmi kapcsolatok””

 1. Üdvözlöm!
  Beirtam a kodokat aztán tovább és azt írja ki hogy ezt az email cimet már használja egy másik facebook fiok.
  Ilyen esetben mi a tehendő?
  Köszönöm

  1. Nem újra regisztrálást kell kérni, csak jelszó cserét. Ezt a facebook.com/recover oldalon indíthatod. Ha nem sikerült elég sok videó segédanyag érhető el pl: https://www.youtube.com/results?search_query=facebook+Trusted+Contacts
   Remélem hasznos volt. Javaslom a 2FA kétfaktoros azonosítást beállítani, mobilszám megadásával (SMS) vagy GoogleAuthentikációs applikáció segítségével. Erről is írtam cikket “biztonság” kulcsszó alatt megtalálható a cikk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .